Autodemontagebedrijf Kempenaar opent autohotel

Op vrijdag 19 juni jl. opende de commissaris van de Koning van Utrecht, de heer Willibrord van Beek het eerste autohotel in Nederland bij autodemontagebedrijf Kempenaar in Driebergen.

Dynamische opslaghal
Dit autohotel is een zogenaamde dynamische opslaghal voor een schone en droge opslag van zo’n 200 jonge schadeauto’s. Deze staan er op stellingen, drie etages hoog, strak tegen elkaar. Deze zijn verrijdbaar om een auto voor onderdelen met een heftruck uit het magazijn te halen. Met dit autohotel heeft het autodemontagebedrijf van Jaap Kempenaar de primeur in Nederland. Door de compacte opslag kan dezelfde oppervlakte zo’n 60% meer auto’s herbergen.

Opslag jonge sloopauto’s
In het nieuwe autohotel slaat Kempenaar de jonge sloopauto’s overdekt op, om zo de kwaliteit van de bruikbare onderdelen te waarborgen. Het gebouw bestaat uit een futuristisch gebogen overkapping, waarop tachtig zonnepanelen liggen die een groot deel van de energiebehoefte van het bedrijf leveren. Op dat dak groeien straks ook vetplantjes die een groot deel van het regenwater, dat anders in het riool terecht zou komen, opnemen.

In het autohotel zijn voorzieningen getroffen voor de vele tientallen zwaluwen die al jaren nestelen op zijn terrein aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Aan de zijkant van het futuristische autohotel hangt een grote uilenkast.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.