Autodemontagebedrijf Kempenaar opent autohotel

Autodemontagebedrijf Kempenaar opent autohotel

Op vrijdag 19 juni opent de commissaris van de Koning van Utrecht, Willibrord van Beek, het eerste autohotel in Nederland bij Autodemontagebedrijf Kempenaar in Driebergen.

Opslaghal
Het autohotel is een zogenaamde dynamische opslaghal en zorgt voor een schone en droge opslag van zo’n 200 jonge schadeauto’s. Deze staan op verrijdbare stellingen, drie etages hoog. De auto waarvan onderdelen nodig zijn, kan met een heftruck uit het magazijn worden gehaald. Door de compacte opslag kan dezelfde oppervlakte zo’n 60% meer auto’s herbergen.

Zonnepanelen
Het gebouw bestaat uit een futuristisch gebogen overkapping die mooi overloopt in de landelijke omgeving. Op het dak liggen tachtig zonnepanelen die een groot deel van de energiebehoefte van het bedrijf leveren. Op dat dak groeien straks ook duizenden vetplantjes die een groot deel van het regenwater opnemen dat anders in het riool terecht zou komen. Verder zijn in het autohotel voorzieningen getroffen voor de vele tientallen zwaluwen die al jaren nestelen op het terrein van het autodemontagebedrijf. Aan de zijkant van het futuristische autohotel hangt een grote uilenkast.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.