Autobergers: water voor automobilisten met pech

Autobergers: water voor automobilisten met pech

Automobilisten gaan met dit extreem hete weer slecht voorbereid op pad. Dit signaleren de Nederlandse autobergers aangesloten bij de Vereniging van Berging- en Mobiliteitsspecialisten.

Stranden
Volgens de VBM stranden veel auto’s op de oververhitte wegen door die hitte. De chauffeurs hebben echter zelden water bij zich. Daarom brengen de bergers bij een stranding of ongeval vandaag en de komende dagen standaard (veel) extra flesjes water mee.

Water
“We weten uit ervaring dat automobilisten meestal géén of te weinig water meenemen”, aldus Rob de Jong, voorzitter van de Vereniging Berging- en Mobiliteitsspecialisten. “Met dit weer hebben mensen – en dieren – die langs de weg stranden extra vocht nodig. Daarom halen we iedereen volgens het protocol van Rijkswaterstaat zo snel mogelijk van de vluchtstrook of uit de berm en brengen hen naar een locatie met voorzieningen. Voor de rit ernaartoe krijgen ze van ons alvast extra water.”

De vereniging adviseert mensen met pech contact op te nemen met 112: “Meld in deze hitte een stranding niet bij je garage, leasemaatschappij of op de snelweg niet bij de Wegenwacht. Zoek contact met 112 want dan komt de machinerie van Rijkswaterstaat het allersnelst op gang en krijg je snel de juiste hulp. Bel de juiste instantie, is ons dringende advies.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.