Audi test nieuwe methode voor verzegelen carrosserie

Audi test nieuwe methode voor verzegelen carrosserie

Audi test in haar fabriek Hongarije een nieuwe methode om de carrosserie van nieuwe auto’s te verzegelen. Dit meldt Audi Blog.

Digitaal verzegelen
Het gaat om een nieuw geautomatiseerd proces dat ook wel bekend staat als ‘digitaal verzegelen.’ Hierbij wordt voordat de auto wordt gespoten een gel-achtig materiaal aangebracht rond bijvoorbeeld de lasnaden, aldus Audi Blog: “Dat verbetert de akoestische eigenschappen en het biedt bescherming tegen roest.”
De nieuwe methode maakt het mogelijk om het materiaal sneller en nauwkeuriger aan te brengen. Er worden bijzonder kleine druppels aangebracht op de carrosserie. Door een hoge precisie wordt er bijna geen verzegelingsmateriaal verspild. Er hoeft minder materiaal te worden aangebracht, waardoor de auto lichter is.

Moeilijk bereikbaar
De nieuwe methode biedt ook ergonomische voordelen omdat moeilijk bereikbare plaatsen makkelijker te bereiken zijn, aldus Audi Blog: “Het nieuwe geautomatiseerde proces bespaart tijd en de beschermingslaag oogt gelijkmatiger door de zeer nauwkeurige aanbrenging. Deze methode zal ook zijn intrede gaan doen in andere Audi-fabrieken.” (Bron: Audi Blog)

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.