ASN Autoschade introduceert soft-franchiseformule
Afbeelding ter illustratie (Foto: Shutterstock)

ASN Autoschade introduceert soft-franchiseformule

Autoschadeherstelketen ASN Autoschade introduceert ASN Light, een soft-franchise schadeherstelconcept dat ondernemers minder stuurt en meer vrijheid biedt. ASN Light is ontstaan omdat sommige ondernemers de reguliere ASN formule te ‘hard’ vinden.  

Volgens vakblad Automotive vindt de ASN directie dat de bestaande ‘harde’ franchise het beste aansluit bij de centrale schadesturing en dat deze franchisevorm vanuit financieel oogpunt het meest aantrekkelijke is voor de schadehersteller. ASN directeur Peter Hubregtse zegt in gesprek met Automotive dat niet iedere schadehersteller de markt voornamelijk vanuit financieel perspectief bekijkt. “Veel herstellers willen meer vrijheden en minder sturing en instructies vanuit een hoofdkantoor, maar willen wel gebruik maken van  gunstige centrale inkoopcondities en IT faciliteiten”, aldus Hubregtse.

Vrijblijvender ondernemen

Daarnaast willen ondernemers gebruik maken van adviezen vanuit het hoofdkantoor wanneer zij er zelf om vragen, in plaats dat het ze wordt opgelegd. “Ook zit niet iedere hersteller te wachten op grote hoeveelheden gestuurd werk, een uitpuilende werkplaatsplanning en de stress die dit dagelijks met  zich meebrengt, zeker gezien de steeds groter wordende personeelstekorten”, zegt hij. Met de ‘Light’ franchiseversie wil ASN ondernemers de mogelijkheid bieden vrijblijvender te ondernemen. Automotive meldt dat er inmiddels vier soft-franchisevestiging aangesloten. De directie laat weten geen specifiek doel vastgesteld te hebben wat betreft het aantal vestigingen dat de organisatie wil bereiken.

Begin dit jaar luidde Hubregtse de noodklok en stelde dat de autoschadeherstelbranche het moeilijk heeft, grote klappen krijgt en heel snel praktische oplossingen moet vinden.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.