ARN steunt autodemontageproject Turkije

ARN steunt autodemontageproject Turkije

De Turkse brancheorganisatie van autodemontagebedrijven ÖTASAD heeft een demonstratie- en trainingslocatie voor autodemontage geopend. Dit project wordt financieel gesteund door de Nederlandse overheid; ARN, adviesbureau Ameco en Seda spelen een rol in de uitvoering.

Hergebruik
Het trainingscentrum in Kocaeli, nabij Istanbul, is opgezet om de operationele standaarden van autodemontagebedrijven in Turkije te verbeteren en het hergebruik van onderdelen te faciliteren. Volgens de Turkse wet moet in 2020 95% van het gewicht van een auto worden gerecycled en nuttig toegepast

Trainingen
De uitvoering van Ameco en ARN omvat een tweedaags trainingsprogramma voor Turkse demontagebedrijven, milieu-inspecteurs, de lokale auto-industrie en studenten. Het programma gaat in op het autodemontageproces, de Turkse milieuwetgeving en de veiligheids- en kwaliteitsaspecten. Hiermee hoopt de Turkse overheid ook meer publieke en politieke aandacht te krijgen voor hergebruik van onderdelen en recycling van materialen.

Volgens ARN is de markt voor autodemontage groot in Turkije, maar kent veel maatschappelijke en politieke belemmeringen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.