Architekt Thomas Rau op Acoat-congres: EV´s kankerverwekkend

Architekt Thomas Rau op Acoat-congres: EV´s kankerverwekkend

Architect Thomas Rau zorgde tijdens het vorige week georganiseerde Acoat Selected congres voor ophef met zijn presentatie ‘kankerverwekkende’ EV’s. Dit schrijft Automotive Management.

Gezondheidsproblemen
Zonder enige wetenschappelijke ondersteuning gaf Rau de elektrische auto er flink van langs op het Acoat Selected congres op 3 oktober. Hij zei dat we nu graag willen denken dat Tesla de oplossing is voor ons probleem: “Maar ik zeg u: elektrische auto’s zorgen voor één van de grootste gezondheidsproblemen van onze toekomst.” Volgens Rau zijn de elektromagnetische velden zeer schadelijk voor onze gezondheid en kankerverwekkend.  Hans Blokzijl, directeur van het Bomencentrum deed hier aan het einde van het congres nog een forse schep bovenop door rijders van elektrische auto’s als ‘moordenaars’ te bestempelen, wat voor een hilarisch slotakkoord zorgde.

Duurzame denkpatronen
Het betoog van Rau was de drager van het congresprogramma. Menigeen kocht in de pauze zijn boek ‘Material matters’. Het toont in ieder geval dat er een grote honger is naar nieuwe ideeën en andere – duurzame – denkpatronen. De presentatie gaf ook tijdens de borrel voldoende gespreksstof. Staat ons een nieuw schandaal te wachten? En wordt het toch waterstof voor de toekomst? Dat er ingrijpende stappen en andere denk- en verdienmodellen nodig zijn om ons economische systeem voor de lange termijn levensvatbaar én gezond te houden, beaamt iedereen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.