Aon: Verzekering deelvoertuig naar bestuurder

Aon: Verzekering deelvoertuig naar bestuurder

Risico- en verzekeringsadviseur Aon gaat experimenteren met een rijbewijsverzekering. In de pilot wordt de verzekering verschoven van de eigenaar van het voertuig naar de bestuurder. 

Volgens Aon staat de toekomstbestendigheid van deelmobiliteit voor zowel aanbieders als gebruikers al geruime onder druk door het schadeverloop van voertuigen. De vraag naar deelvoertuigen, waaronder bijvoorbeeld huurauto’s en scooters neemt toe terwijl veel van deze voertuigen tegelijkertijd kampen met schade. Hierdoor is voor verzekeraars de verhouding tussen premie en schade scheefgegroeid.

Volgens Evert-Jeen van der Meer, industry director Mobility bij Aon, moet daarom niet langer de verzekering bij het voertuig, maar bij de huurder/bestuurder komen te liggen: “Het is onze visie dat verantwoord en veilig rijgedrag transparant en beloond moet worden. Dit is precies waar we in de proeftuin mee willen experimenteren”, aldus Van der Meer.

Consequenties

Een huurder van een deelvoertuig moet. volgens Van der Meer, de financiële consequenties van onverantwoord rijgedrag of het onzorgvuldig omgaan met deze voertuigen financieel voelen. “Ik verwacht echt dat we hierdoor veel minder schade aan deelvoertuigen gaan zien en dat we mensen stimuleren om veilig aan het verkeer deel te nemen”, denkt hij.  Aan het experiment nemen ook het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W), gemeente Rotterdam, RDW, Vattenfall, SafeDrivePod, Loyens & Loeff en MS Amlin deel. De proef duurt minimaal drie maanden. Aan het eind van het experiment houdt het ministerie van I&W samen met Aon, een seminar over de verzekerbaarheid van deelmobiliteit om de resultaten bekend te maken.

 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.