ANWB wil onderzoek naar toename zware ongelukken

ANWB wil onderzoek naar toename zware ongelukken

De ANWB wil dat Verkeersminister Schultz onderzoek doet naar het aantal verkeersongelukken dat de laatste tijd fors is gestegen. Dit meldt de NOS.

Trauma helikopter
De traumahelikopter van de ANWB zou de afgelopen tijd volgens De Telegraaf 35 procent vaker zijn uitgevlogen. In totaal 122 keer, tientallen keren meer dan normaal, zegt ANWB directeur van Woerkum in De Telegraaf. “Het merendeel daarvan waren verkeersongelukken.”

Hij zegt te denken dat het aantal ernstige ongevallen stijgt. Maar de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid ziet volgens de krant geen stijging van het aantal verkeersslachtoffers. Minister Schultz heeft gereageerd dat er na een ernstig ongeval altijd onderzoek plaatsvindt en dat er geen reden is voor extra onderzoek.

Klapband
Van Woerkum zei in het NOS Journaal dat het aantal ongelukken met als oorzaak een klapband zou zijn toegenomen. Een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat er minder onderhoud wordt uitgevoerd aan vrachtauto’s. Ook zou het gebruik van social media achter het stuur een oorzaak zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.