ANWB lanceert Smart Driver

De ANWB introduceert de ANWB Smart Driver waarmee eventuele autoproblemen in beeld komen voordat zij zich in de praktijk voordoen. Dit laat de automobilistenbond weten.

Autopech
Aanleiding voor het ontwikkelen van de Smart Driver is dat uit onderzoek is gebleken dat ruim een derde van de Nederlandse automobilisten bang is bang om autopech te krijgen. De ANWB wil deze zorgen wegnemen met ANWB Smart Driver. Bij deze nieuwe aanvulling op het Wegenwachtpakket wordt gebruik gemaakt van een connector in de auto. Eventuele autoproblemen komen hiermee in beeld en dit kan onnodige pech en onverwachte reparaties voorkomen.

Aanrijding
Smart Driver bestaat uit een connector, die in de auto wordt geklikt, en een app op de smartphone van de bestuurder. Via de connector worden technische data van het voertuig met de ANWB Wegenwacht gedeeld en kunnen vroegtijdig storingen worden voorspeld. De bestuurder wordt dan op de hoogte gebracht met een advies. Krijgt hij toch pech, ziet de Wegenwacht direct waar het gestrande voertuig zich bevindt en wat eraan mankeert. Bij een aanrijding wordt via Smart Driver meteen contact opgenomen met de bestuurder en worden indien nodig de hulpdiensten ingeschakeld

Ook een autocheck maakt onderdeel uit van ANWB Smart Driver. Smart Driver werkt met auto’s vanaf bouwjaar 2004. (Foto: ANWB)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.