ANWB: Feedback verzekeraars zorgt voor veiliger rijden

ANWB: Feedback verzekeraars zorgt voor veiliger rijden

Bestuurders gaan veiliger rijden als ze een autoverzekering hebben die hun feedback geeft over hun rijstijl. Dat meldt ANWB.

Minder schade
De bestuurders zijn minder vaak betrokken bij verkeersongevallen en hebben minder schades dan mensen met een ‘gewone’ autoverzekering. Uit een analyse van gegevens van de ANWB Veilig Rijden Verzekering blijkt dat de korting die de ANWB verstrekt wordt gecompenseerd met het dalen van de schades. Maar als de klanten eenmaal merken dat hun korting afneemt door de slechtere rijscore, dan herstelt het rijgedrag zich weer naar een beter niveau. Volgens de ANWB wordt met jongere auto’s veiliger gereden dan met oudere auto’s.

Data
De enorme ‘berg’ aan data brengt ook problemen in de infrastructuur aan het licht: “Op sommige plekken staan snelheidsborden zodanig dat de bestuurder van een auto niet genoeg tijd heeft om zijn snelheid aan te passen. Dat leidt tot een slechtere rijscore door te hard rijden waar de klant niets aan kan doen.”

Met de verzekering verzamelt ANWB data over het rijgedrag en geeft op basis daarvan een rijscore. Elk kwartaal bepaalt het rijgedrag of een verzekerde extra korting krijgt of een deel van de korting moet inleveren. (Bron: ANWB)

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.