Amerikanen onderzoeken nieuwe crashes met Tesla Autopilot

De NHTSA – de Amerikaanse RDW – start drie nieuwe onderzoeken naar zware aanrijdingen waarbij de Tesla Autopilot betrokken was. Dit meldt Reuters.

Ongevallen
Op 29 december vonden in de VS twee van zulke ongevallen plaats, beide met dodelijke afloop. In Indiana reed een Tesla Model 3 met hoge snelheid in op een geparkeerde brandweerwaren. Daarbij overleed één van de inzittenden. Dezelfde dag reed een Tesla Model S in Californië, na het verlaten van de snelweg, op hoge snelheid door een rood licht. De auto ramde vervolgens een Honda Civic van 2006, waarvan beide inzittende overleden.

Rijhulpsystemen
Inmiddels heeft de NHTSA 23 ongevallen onderzocht of in behandeling waarbij rijhulpsystemen betrokken zijn. De organisatie maakt zich zorgen over het vermogen van rijhulpsysteem (zoals de Autopilot) om stilstaande objecten te detecteren, meldt Reuters. De Autopilot stelt bestuurders in staat om andere dingen te gaan doen tijdens het rijden. Dat is niet toegestaan, maar het gebeurt wel. Tesla adviseert bestuurders hun handen op het stuur te houden en altijd op het verkeer te blijven letten, óók als de Autopilot wordt gebruikt.

Ook de Nederlandse RDW vcerdiept zich in Amerikaanse crashes waarbij ajutopilot is betrokken. (Bron Automotive Management)

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.