AkzoNobel steunt Nederlandse deelname World Solar Challenge

AkzoNobel steunt Nederlandse deelname World Solar Challenge

Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven, die dit jaar deelnemen aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië, maken gebruik van coatings die geleverd worden door AkzoNobel.

Familieauto
De Nederlandse deelname, de Stella Vie, is een door zonne-energie aangedreven familieauto die 1.000 km op een volledige batterij kan afleggen. Naast technisch advies aan het team heeft AkzoNobel’s Specialty Coatings ook innovatieve producten geleverd, waaronder duurzame primers, basecoat en clearcoat lakken. “We zijn trots op het combineren van hoogwaardige technologie met onze kleurexpertise van wereldklasse”, aldus Alberto Slikta, directeur van AkzoNobel’s Specialty Coatings. “Onze exclusieve samenwerking met het Solar Team Eindhoven is een prachtige manier om onze expertise te tonen.”

Strenge test
Het team omschrijft de auto als “een evenwicht van een aerodynamisch, esthetisch en praktisch ontwerp. De brandende zon van de Austalische woestijn zal de coatings van AkzoNobel aan een strenge test onderwerpen.

Het merk Sikkens heeft al vele jaren samengewerkt met het Nederlandse Nuon Solar-team in de Challenger-klasse. Dit team vierde haar zesde overwinning bij de laatste editie van het evenement in 2015.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.