AkzoNobel sponsort hightech-ligfiets de VeloX IV

AkzoNobel sponsort hightech-ligfiets de VeloX IV

Op woensdag 28 mei test het Human Power Team Delft & Amsterdam zijn nieuwe hightech-ligfiets, de VeloX IV, die weer wordt ingezet in het jaarlijkse World Human Powered Speed Challenge evenement in Battle Mountain, Nevada, in de Verenigde Staten.

Windtunnel
De ligfiets werd getest in de windtunnel van de Technische Universiteit Delft. Ook dit jaar is de fiets voorzien van een Sikkens coating van AkzoNobel. Vorig jaar heeft de samenwerking van Sikkens met het Human Power Team geresulteerd in een spectaculaire verbetering van de VeloX3-fiets (14% minder weerstand en 7 kilo lichter). Door verdere ontwikkelingen en verbeterde coatings is de verwachting dat de nieuwe versie, de VeloX IV fiets, wereldrecords zal verbreken.

Wereldrecord
Tijdens een windtunneltest wordt gemeten wat de weerstand is en of de fiets klaar is voor het verbreken van het wereldduurrecord op de Dekra-baan in Duitsland in juli. Daarnaast gaat het team een poging doen om in september zijn eigen wereldrecord op de 200 meter sprint te verbeteren, dat nu op 133,8 km/u staat. Dit jaar heeft het team niet alleen een mannelijke fietser in de persoon van Rik Houwers, maar ook een vrouwelijke fietser: Christien Veelenturf. Voor het eerst zal het team ook beide snelheidsrecords bij de vrouwen proberen te breken.

2

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.