AkzoNobel Q3: winst stijgt, omzet daalt

AkzoNobel Q3: winst stijgt, omzet daalt

Akzo Nobel heeft in het derde kwartaal van 2020 haar winst met 36 procent zien stijgen. De omzet daalde met 5 procent. Dit blijkt uit het zojuist gepresenteerde kwartaalverslag over het 3e kwartaal. Vooral de vraag door de auto industrie daalde.

Winst
De winst kwam uit op 220 miljoen euro, 36 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet kwam uit op 2,38 miljard euro, 5 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijfsresultaat steeg met 18 procent tot 353 miljoen euro.

Autolakken
De divisie Performance Coatings, waaronder autolakken vallen, liet een omzetdaling zien van 12 procent. Het volume daalde 5%, voornamelijk door de zwakkere vraag naar autolakken als gevolg van de Coronacrisis. Ook was de omzet lager door negatieve wisselkoerseffecten vanwege de duurdere euro. De verkoop van decoratieve verven steeg juist omdat mensen in de Coronacrisis meer thuis klusten.

AkzoNobel geeft geen vooruitzichten. het bedrijf heeft de financiële doelstellingen voor 2020 opgeschort als reactie op de aanzienlijke verstoring van de markt die het gevolg is van de pandemie. De lagere grondstoffenkosten hebben naar verwachting een gunstig effect op het vierde kwartaal van 2020.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.