Akzo Nobel en Re-Camp samen in schadeherstel campers en caravans
Foto: Shutterstock

Akzo Nobel en Re-Camp samen in schadeherstel campers en caravans

Lakfabrikant Akzo Nobel en caravan en camper schadeherstelketen Re-Camp gaan samenwerken. Ze willen efficiënte en kwalitatief hoogwaardige reparatiemethodes ontwikkelen die kosten besparen.

Volgens Sjoerd Hendriks, salesmanager bij Akzo Nobel, scheelt het bijvoorbeeld nogal of er een hele zijwand moet worden overgespoten of dat er een deelreparatie kan worden uitgevoerd. “Re-Camp-schadeherstellers werken met dezelfde reparatiemethoden en -producten. We hebben een lakassortiment samengesteld dat specifiek geschikt is voor caravans en campers”, aldus Hendriks.

Netwerk

Volgens Cor van Eijk, bestuursvoorzitter van Re-Camp, maakt de samenwerking met lakleverancier de herstelketen een interessante partner voor verzekeraars. “Ons netwerk met zestig aangesloten herstellers is landelijke dekkend en maakt samenwerking mogelijk op verschillende gebieden, zoals levering van onderdelen, uitwisseling van kennis en uitbesteding van werk”, meent hij. “De samenwerking met AkzoNobel zorgt voor uniformiteit op het gebied van lakken en verwerking. We mogen gebruik maken van hun deskundigheid en die kennis delen wij in ons netwerk.”

De belangstelling voor campers en caravans groeit sterk de laatste tijd. Volgens Bovag overtreft de verkoop van nieuwe caravans en campers na 8 maanden in 2021 al het niveau van heel 2020: tot en met augustus werden 2.644 nieuwe kampeerauto’s geregistreerd en 7.350 nieuwe caravans. Die ontwikkeling vraagt, volgens Akzo Nobel en Re-Camp, om een herstelnetwerk dat kwaliteit levert én de toenemende capaciteit aankan. “Specialisme is de reden waarom Re-Camp voor ons de juiste partij is”, zegt Hendriks.

Focwa en Bovag hebben sinds januari 2020 een gezamenlijke norm voor camper- en caravanherstel. 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.