Acoat Selected symposium trekt 130 bezoekers

Acoat Selected symposium trekt 130 bezoekers

Het Acoat Selected symposium, dat op 12 oktober plaatsvond in Driebergen, trok 130 bezoekers. Het thema was ‘Digital future, Human touch’.

Zelfrijdend
“Digitalisering en robotisering zetten alles op scherp in de schadeherstelbranche”, zei gastheer .Gerhard Aalbers, manager strategic sales bij AkzoNobel Vehicle Refinishes Nederland. “Zelfrijdende auto’s, computers die kunnen leren en denken, de wijze waarop wij werken zal niet meer hetzelfde zijn. Ook zullen de skills die wij nodig hebben dramatisch wijzigen. De kernvraag is hoe wij nieuwe mogelijkheden gaan ontdekken in één van de meest veranderlijke tijden uit de geschiedenis.”

Monique Konter, manager strategic accounts ging in op de innovaties van AkzoNobel, zoals het kleurmeetsysteem Colorvation en het digitale plansysteem Carbeat. Ze bevestigde dat AkzoNobel approvals heeft voor vrijwel alle belangrijke automerken. Ook maakte zij de balans op van het in 2016 geïntroduceerde vernieuwde Acoat Selected-partnerprogramma.

Volvo
Andere sprekers waren Maarten Steinbuch, universiteitshoogleraar aan de TU Eindhoven, over de steeds snellere ontwikkelingen in de automotive wereld: “De autonome auto, de auto als robot is vandaag al realiteit.”
Arthur van Es en Bergen Batstra (Volvo Car Nederland), gingen in op de toekomstvisie van Volvo op het gebied van de autonome auto en de gevolgen voor schadeherstel: “Duidelijk is dat de eisen aan reparateurs om autonome auto’s te kunnen repareren flink worden aangescherpt.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.