Achmea boekt betere resultaten door lagere schadelast
Vanaf 2022 kunnen herstellers opgaan voor de Plusnorm. (Foto: Shutterstock)

Achmea boekt betere resultaten door lagere schadelast

De divisie Schade & Inkomen van Achmea heeft betere resultaten behaald dan een jaar eerder. Oorzaak was een lagere schadelast, zo blijkt uit het zojuist verschenen jaarverslag van 2020.

Mobiliteit
Er werd minder schade geclaimd op het gebied van mobiliteit en wonen. Reden hiervoor was de Covid19 pandemie, waardoor er minder kilometers werden afgelegd. Tegelijkertijd zag het bedrijf een premiegroei bij Schade & Inkomen en Internationale activiteiten. Daar tegenover stond een gestegen schadelast bij onder meer evenementen- en annuleringsverzekeringen. Ook werden de bedrijfskosten met 2% verlaagd en is ook het aantal arbeidsplaatsen in Nederland afgenomen. Per saldo resulteerde dit uiteindelijk in een afgenomen schadelast en in een hoger resultaat.

Groei
In zijn totaliteit behaalde Achmea een bedrijfsresultaat van 630 miljoen euro. Volgens Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur, leggen de prestaties van 2020 het fundament voor verdere groei. Deze groei zal op het boorde van zijn opvolger komen, want hij legt per april 2021 zijn functie neer als voorzitter in de Raad van Bestuur. Zijn opvolger is Bianca Tetteroo. (Foto: Shutterstock)

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.