Achmea: beter resultaat voor schadedivisie

De schadedivisie van Achmea behaalt beter resultaat, maar de winst van het gehele concern daalde fors vanwege de coronacrisis. Dit meldt Automotive Management.

Resultaat
Het operationele resultaat van de verzekeraar daalde over het eerste halfjaar met 55 procent tot 127 miljoen euro (284 in 2019). De nettowinst daalde van 234 tot 108 miljoen euro. Dat meldt het concern vandaag in haar halfjaar cijfers. Het resultaat op schadeverzekeringen steeg in de eerste zes maanden tot 90 miljoen (H1 2019: 80 miljoen). Hierdoor verbeterde de gecombineerde ratio op schadeverzekeringen tot 93,7 procent (H1 2019: 95,3%).

Minder schademeldingen
Volgens Achmea is het resultaat onder meer positief beïnvloed door minder schademeldingen als gevolg van een afname van het aantal verkeersschades en inbraken door de lockdown vanwege de coronacrisis. Daartegenover ziet Achmea een hogere schadelast bij annulerings- en evenementenverzekeringen door Covid-19 en hebben hogere weersgerelateerde schades het resultaat over het eerste halfjaar ook negatief beïnvloed.

Achmea is actief met de merken Centraal Beheer, Interpolis, Zilveren Kruis, FBTO, Avero, Inshared en De Friesland.

Geef een reactie