Akkoord over nieuwe CAO Carrosseriebedrijf

Akkoord over nieuwe CAO Carrosseriebedrijf

Na lange discussies hebben werkgevers en vakbonden een akkoord bereikt over de nieuwe cao’s in de Metaal en Techniek, waaronder de cao voor het (schadeherstel- en) carrosseriebedrijf. Dit meldt Focwa.

Gevolgen
Volgens Focwa heeft deze nieuwe cao grote gevolgen voor ondernemers die vallen onder deze cao. Focwa nodigt haar leden daarom uit voor cao-bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten zullen de nieuwe wijzigingen van de cao worden toegelicht en kunnen leden hun vragen stellen. De eerste cao-bijeenkomst vindt plaats in Zwolle op 19 november en de tweede wordt gegeven in Helmond op 3 december.

Arbeidsmarkt in balans
Tijdens de bijeenkomsten komen onderwerpen als de loonverhoging, nieuwe & versimpelde jeugdtabellen, nieuwe afspraken over het Generatiepact, vakantiedagen en pensioenpremies aan bod. Tijdens het programma worden leden ook bijgepraat over de nieuwe maatregelen uit de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans, die per 1 januari 2020 zal ingaan. Met de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) wil het kabinet de verschillen tussen vast en flexibel werk kleiner maken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.