ABS Autoherstel start reductie CO2-uitstoot in de keten
(Foto ter illustratie: Shutterstock)

ABS Autoherstel start reductie CO2-uitstoot in de keten

ABS Autoherstel is gestart met de reductie van de CO2-uitstoot in de eigen keten door data van vestigingen met elkaar te vergelijken. Dit meldt de autoschadeherstelketen op haar website.

“Bij ABS Autoherstel begrijpen we hoe belangrijk het is om onze ecologische voetafdruk en energieverbruik te verminderen”, aldus Danny Duijvestein, consultant Bedrijfsvergelijking bij ABS Autoherstel. “De ABS bedrijfsvergelijking is één van de middelen om op een effectieve manier onze collectieve impact op de CO2-uitstoot te meten. We gebruiken deze informatie om verstandige beslissingen te nemen en te investeren in duurzame oplossingen.”

Volgens ABS Autoherstel, dat ook de mogelijkheden van augmented reality onderzoekt, is één van de belangrijkste manieren om minder energie te verspillen het inzichtelijk maken van het huidige energieverbruik. Iedere ABS vestiging kan middels het CO2 footprint invulformulier op de Compare to Compete Portal controleren waar en hoeveel energie er wordt verbruikt. Met deze data krijgen de bedrijven inzicht in het verbruik en CO2-uitstoot waarna in energiebesparende oplossingen geïnvesteerd kan worden.

Belangrijke stap

Duijvestein: “Op deze manier verzamelen we gegevens over het verbruik op verschillende tijden, welke activiteiten meer energieverbruik veroorzaken of zelfs welke apparatuur veel energie gebruikt. Door al deze informatie toe te passen, worden groene alternatieven die minder schadelijk zijn voor het milieu inzichtelijk.”

ABS Autoherstel stelt dat inzicht in warmte, energie en afval een belangrijke stap voor iedere ABS vestiging is. “De meest verbruikte energiebronnen kunnen makkelijk geïdentificeerd worden door facturen en contracten te analyseren. Veel bedrijven weten niet hoeveel afval ze produceren of welke manieren er zijn om afvalstromen te reduceren.”

Als de drie de pijlers warmte, energie en afval zijn geïnventariseerd, kan een vestiging stappen ondernemen om de CO2-uitstoot te reduceren.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.