Aantal verkeersdoden gedaald

Aantal verkeersdoden gedaald

In 2019 kwamen er 661 mensen om in het Nederlandse verkeer: 17 minder dan in 2018. Dit meldt de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV).

Ernstig gewonden
Daarnaast raakten er 21.400 mensen ernstig gewond, even veel als in 2018. Volgens de SWOV is er geen sprake van een dalende trend over de laatste 10 jaren, want bij het aantal ernstig verkeersgewonden is gestegen. Dit aantal ligt al jaren ruim boven de beleidsdoelstelling voor 2020. SWOV noemt het wel positief dat de rijksoverheid voor het eerst in lange tijd substantieel investeert in het verbeteren van de verkeersveiligheid: “Dit moet de komende jaren leiden tot concrete maatregelen. “

Verbeteren
Vooral de verkeersveiligheid van fietsers, scootmobielgebruikers en ouderen moet daarmee worden verbeterd, aangezien de ontwikkeling van verkeersdoden in deze groepen de afgelopen 10 jaar een stijging laat zien. Fietsers en ouderen behoren daarnaast tot de grootste groepen ernstig verkeersgewonden met 2%: “De vergrijzing van Nederland én het feit dat ouderen fysiek kwetsbaarder zijn, hebben een belangrijke invloed op de stijging van het aantal slachtoffers in deze groep.” (Foto: Shutterstock)

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.