Aantal autoverzekeraars neemt af

Aantal autoverzekeraars neemt af

CEDIn Nederland waren er in 2014 34 motorvoertuigverzekeraars actief die onder toezicht staan van de DNB. Dit heeft schade-expertisebueeau CED becijferd. Een jaar eerder waren er dit nog 36.

Daling
Volgens CED is het aantal in 2015 verder gedaald, maar exacte cijfers konden nog niet worden gegeven. In 2010 waren er nog 44 verzekeraars van motorvoertuigen.
De meeste spelers hebben één of meerdere labels die voornamelijk online particuliere motorrijtuigenverzekeringen verkopen. Daarnaast zijn er nog bijna 300 gevolmachtigden actief op de markt, waarvan de meeste ook autoverzekeringen aanbieden. Onder deze gevolmachtigden bevinden zich zowel huisvolmachten als service providers (zoals Voogd & Voogd, Van Kampen Groep, Nedasco, Connect).

Gezamenlijk verlies
Deze motorrijtuigenverzekeraars hebben in 2014 een gezamenlijk verlies geleden van ruim 220 miljoen euro. “Een nieuw dieptepunt”, aldus CED. “Tegenover elke euro premie staat gemiddeld 1,09 euro aan schade en bedrifjskosten.”
De totale bruto combined ratio (BCR) van de schadelast en bedrijfskosten van motorrijtuigenverzekeringen is in 2014 verslechterd van 102% naar 109%. De stijging van dit percentage wordt voornamelijk verklaard door een stijging van de schaderatio in 2014. Dit betekent dat de schadelast sterker steeg dan de geboekte premies. “Verzekeraars lijden overduidelijk verlies op de motorrijtuigenportefeuille”, aldus CED. “Dit verlies is volledig terug te voeren op het resultaat op de WA-dekkingen (€ 300 miljoen verlies).”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.