Aantal Audatex calculaties stijgt weer

Het aantal Audatex calculaties per week in Nederland stijgt weer. Het calculatievolume begint langzaam maar zeker weer wat op te lopen, zo blijkt uit de update voor week 28 van Solera.

Coronacrisis
Volgens Solera lijkt het (voorlopige) dieptepunt tijdens de coronacrisis gelegen te hebben tussen week 16 en week 21. Van 1 maart 2020 t/m 30 juni 2020 zijn er 55.931 calculaties minder gemaakt dan in dezelfde periode van 2019. Het gemiddeld gecalculeerde bedrag lag in deze periode rond de € 1.570.
In de Audatex aantallen per werkdag is een vergelijkbaar beeld zichtbaar. In Juni loopt het wat terug, dit is echter een normaal beeld voor de tijd van het jaar. Opvallend is dat het gemiddeld aan calculaties de laatste 2 weken weer aan het stijgen is, wellicht hangt dat samen met de verdere versoepeling van de lock-down maatregelen.

Gemiddeld
Vergelijken we het aantal Audatex calculaties per werkdag van dit jaar met het gemiddelde over de afgelopen 5 jaar dan zien we ook dat de markt bij lange na niet op het niveau van voor de crisis is. april en mei waren het absolute dieptepunt in vergelijking met de voorgaande jaren. In juni begon een voorzichtig herstel, dat zich vooralsnog in juli lijkt door te zetten.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.