Aantal aanrijdingen en agressie bij weginspecteurs stijgt

Aantal aanrijdingen en agressie bij weginspecteurs stijgt

Het aantal meldingen van aanrijdingen en agressie bij weginspecteurs van Rijkswaterstaat is in 2019 met zo’n 50% gestegen in vergelijking met drie jaar terug. Dit meldt De Telegraaf.

Elke week
Volgens het dagblad werd er minimaal één keer per week een voertuig van een weginspecteur aangereden, een pijlwagen/botsabsorber geramd of werd de inspecteur slachtoffer van agressie bij het afhandelen van een incident. Uit de cijfers die Rijkswaterstaat voor De Telegraaf verzamelde blijkt dat er in totaal 57 aanrijdingen en agressiemeldingen waren. Vooral over de 22 meldingen van agressiviteit vorig jaar maakt RWS zich grote zorgen, aldus De Telegraaf. Volgens het dagblad luidde de grote baas van de wegbeheerder, Michèle Blom, afgelopen zomer al de noodklok in de krant, maar zonder resultaat.

Drukker
In 2019 werden 35 auto’s, motoren, kegels, botsabsorbers of pijlwagens aangereden. Rijkswaterstaat zou de oorzaken zoeken in de toegenomen drukte, meer haast en minder oplettendheid bij de weggebruikers, bijvoorbeeld omdat ze met hun smartphone bezig zijn. (Bron: Telegraaf)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.