A.A.S. Schadeherstel introduceert Bewust Groen Schadeherstel

A.A.S. Schadeherstel introduceert Bewust Groen Schadeherstel

Schadeherstelketen A.A.S. introduceert Bewust Groen Schadeherstel en wil zich hiermee profileren als meer duurzame herstelketen. De aangesloten herstelbedrijven gebruiken hiervoor bij particuliere autoschades zoveel mogelijk gebruikte onderdelen en luchtdrogende blanke Air Dry Clear Coats lakken. 

Particulieren met autoschade kunnen vanaf januari 2022 bij een aantal A.A.S. schadebedrijven kiezen of ze hun auto op de milieuvriendelijke autoschadeherstel-variant of op de conventionele manier willen laten repareren. A.A.S. Schadeherstel maakt met gebruikte onderdelen en Air Dry Clear Coats, volgens directeur Nicole Spenkelink, een start in de richting van milieuvriendelijker autoschadeherstel. “Gaandeweg is het de bedoeling om steeds meer duurzame toepassingen aan het schadeherstelproces toe te voegen en zo te groeien naar volwassen duurzaam autoschadeherstel”, aldus Spenkelink.

Particulieren

Voorlopig is Bewust Groen Schadeherstel alleen beschikbaar voor particuliere klanten. Spenkelink: “Uiteraard hopen we op termijn deze variant ook te kunnen aanbieden via onze grotere opdrachtgevers, zoals de verzekeraars”, aldus Spenkelink. “De interesse is er zeker.”

A.A.S. werkt voor dit project samen met lakleverancier Axalta en leverancier van originele gebruikte auto-onderdelen van Gils Automotive uit Nootdorp. Spenkelink: “Samen willen we stap voor stap verder groeien. Vanaf 1 januari kunnen consumenten op onze website zien waar de duurzame variant in deze startperiode verkrijgbaar is. De deelnemende bedrijven zijn herkenbaar aan het label Bewust Groen Schadeherstel.”

De keten heeft, volgens Spenkelink, vooral op het gebied van milieu ambitieuze plannen. De resultaten van de pilot en gerealiseerde CO2-reductie worden vanaf 2022 op website van de keten getoond.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.