Koops Autoschade investeert in Keco L2E glue pull set
Schadetechnicus Patrick Zijlstra Koops Autoschade (Foto: Teamwise PDR & More)

Koops Autoschade investeert in Keco L2E glue pull set

Koops Autoschade in het Drentse Borger heeft als een van de eerste Nederlandse autoschadeherstelbedrijven geïnvesteerd in een Keco L2E Glue Pull set. Dit meldt leverancier Teamwise PDR & More.

Teamwise PDR & More introduceerde de set op automotive aftermarket vakbeurs Auto Prof 2023. Glue Pull Repair (GPR) is, volgens Teamwise PDR & More, een moderne variant van een reeds bestaande methodiek waarbij beschadigde carrosseriedelen worden hersteld door het uitoefenen van trekkracht aan de buitenzijde. Volgens de leverancier wordt de methodiek vaak toegepast als het carrosseriedeel van de achterzijde niet, of alleen met veel bijkomende de-/montagewerkzaamheden, te bereiken is.

6C werkmethodiek

De toepassing van GPR-gereedschappen, volgens de strikte 6C werkmethodiek betekent een lagere belasting van monteurs, omdat zij met de gereedschappen de juiste krachten op de carrosseriedelen kunnen uitoefenen en naar wens kunnen doseren. Teamwise PDR & More stelt dat het milieu erbij gebaat is, omdat het kaalschuren, lassen en weer opbouwen van de laklagen achterwege kan blijven of dat de reparatieplek veel kleiner gemaakt kan worden dan tot heden mogelijk was.

Koops Autoschade heeft merkerkenningen van BMW, MINI en Porsche. Vanwege de hoge standaarden van deze autofabrikanten en van Koops zelf is de bijdrage van GPR aan de te leveren herstelkwaliteit en belangrijk argument om over te schakelen naar de moderne GPR reparatiemethodiek. De schadeherstellers van Koops worden begeleid worden door Teamwise-technici die hen de basisprincipes van GPR zullen bijbrengen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.