67% automobilisten wil tracken rijgedrag in ruil voor premiekorting

Twee derde van de Nederlandse automobilisten is bereid rijgedrag te tracken in ruil voor korting op de premie voor de autoverzekering. Dit blijkt uit onderzoek door Pricewise.

Populariteit
Volgens Pricewise nam deze zogeheten rijgedragverzekering de laatste jaren al toe in populariteit. Toch wordt deze door slechts een enkele autoverzekeraar aangeboden: “Zonde, aangezien de rijgedragverzekering volgens experts tot minder schade leidt”, aldus Pricewise-directeur Hans de Kok. “Een paar jaar geleden, toen deze rijgedragverzekering net opkwam, werd verwacht dat er snel veel meer van dit soort op de markt zouden komen. Dat is tot nu toe niet het geval geweest.”

Daling schade
Toch ziet volgens Pricewise de ANWB, die een dergelijke verzekering wél aanbiedt, toenemende belangstelling. Het aantal klanten dat gebruik maakt van ANWB Veilig Rijden, waarmee tot 30% extra korting op de premie te verdienen valt, is het afgelopen jaar met 46% gestegen: “Met de gegevens van de afgelopen drie jaar zien we inderdaad een daling van de schade. We kunnen vaststellen dat de korting die we gemiddeld verstrekken, wordt gecompenseerd door het dalen van de schade.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.