5 sterren Euro NCAP voor Kia Stinger en Kia Stonic

5 sterren Euro NCAP voor Kia Stinger en Kia Stonic

De nieuwe Kia Stinger sportsedan en de crossover Stonic zijn door Euro NCAP bekroond met de maximale veiligheidsscore van vijf sterren.

Veiligheidssystemen
De topscore geldt voor alle uitvoeringen van de Stinger en voor alle Stonic-modellen met het optionele pakket met slimme actieve veiligheidssystemen. De Kia Stinger overtuigde op alle onderdelen. De bescherming van volwassen inzittenden kreeg een score van 93%. De veiligheid van kinderen in de auto is beloond met 81%, de voetgangersveiligheid met 78% en ‘Safety Assist’ met 82%. De Kia Stonic met optionele Advanced Driving Assistance Pack behaalde een score van 93% voor volwassenenbescherming, 84% voor de veiligheid van kinderen in de auto, 71% voor voetgangersveiligheid en 59% voor het onderdeel ‘Safety Assist’.

Driver Assistance Pack
De maximale veiligheidsscore van vijf sterren van Euro NCAP geldt voor alle Stinger-uitvoeringen, ongeacht de motorisering (diesel of benzine) of aandrijfconfiguratie (RWD of 4WD). De veiligheidsscore van vijf sterren geldt voor elke Stonic met het Advanced Driver Assistance Pack van Kia1.1. Zonder dit pakket behaalt de Stonic een veiligheidsscore van drie sterren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.