5 sterren Euro NCAP test voor VW ID.3

5 sterren Euro NCAP test voor VW ID.3

De Volkswagen ID.3 heeft de hoogst mogelijke score van vijf sterren behaald bij de EuroNCAP (European New Car Assessment Programme) veiligheidstest. De elektrisch aangedreven ID.3 behaalde hoge scores op alle veiligheidscriteria.

Bescherming
Euro NCAP bepaalt de mate van inzittendenbescherming door middel van frontale en zijdelingse botsproeven en door whiplash-tests. Voor de bestuurder en passagiers kwam daaruit een beschermingsniveau van 87% naar voren en voor kinderen van 89%. De ID.3 beschermt beschermt inzittenden (volwassenen en kinderen) en kwetsbare medeweggebruikers optimaal en er was lof van de organisatie voor de hoogwaardige assistentiesystemen.

Medeweggebruikers
Euro NCAP onderzoekt ook hoe goed kwetsbare medeweggebruikers als voetgangers en fietsers worden beschermd. Daarbij bleek de werking van het automatische noodremsysteem AEB zeer effectief. Euro NCAP wees bovendien op de standaard Lane Assist en de noodremassistent Front Assist. De ID.3 is bovendien de eerste Volkswagen met een ‘centrale airbag’ tussen de voorstoelen. Deze voorkomt bij een aanrijding van opzij hoofdcontact tussen bestuurder en passagier.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.