41 Procent Nederlanders nog nooit overgestapt naar andere autoverzekeraar

41 Procent Nederlanders nog nooit overgestapt naar andere autoverzekeraar

Voor consumenten die wel eens naar een andere autoverzekeraar zijn overgestapt, was de prijs het belangrijkste reden. Dit blijkt uit onderzoek van online verzekeraar Allianz Direct.

41 Procent van de Nederlanders is, volgens het onderzoek, nog nooit van autoverzekeraar gewisseld. Van degenen die wel overstapten, deed 43 procent dat, omdat ze een betere prijs-kwaliteitsverhouding vonden. 32 Procent vond zijn vorige aanbieder simpelweg te duur.

Tien jaar bij zelfde verzekeringsmaatschappij

Uit het onderzoek blijkt ook dat Nederlandse automobilisten gemiddeld tien jaar bij dezelfde aanbieder verzekerd zijn. Acht van de tien mensen doen dan, omdat ze het makkelijk vinden alle verzekeringen bij één verzekeraar te hebben. 88 Procent van deze groep is allrisk verzekerd.  Ruim een derde (36%) heeft zijn verzekeringen juist bij verschillende aanbieders verspreid om voordeliger uit te zijn. Hierbij valt volgens het onderzoek, op dat vooral WA (46%) en WA beperkt (42%) van de verzekerden dit aangeven. Net voor het einde van het jaar werd bekend dat schadevrije jaren vanaf januari overdraagbaar zijn.

Een autoverzekering kost in Nederland gemiddeld 53 euro per maand. 13 Procent van de respondenten zegt meer dan 75 euro per maand te betalen. Onwetendheid lijkt daarin een factor te zijn, want 23 procent heeft geen idee wat hun verzekeringspremie kost, terwijl 47 procent zegt het ‘ongeveer’ te weten. Volgens Ron Adams, hoofd marketing en sales bij Allianz Direct, begint verandering van gedrag met bewustwording. “Dus het is slim om uit te zoeken wat je per maand betaalt en vervolgens kijkt of dat ergens anders goedkoper kan.”

 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.