40% groei Pay-how-you-drive autoverzekering in Groot-Brittannië

40% groei Pay-how-you-drive autoverzekering in Groot-Brittannië

BibaDe nieuwe ‘pay-how-you-drive’ autoverzekering heeft in Groot-Brittannië een verkoopstijging laten zien van ruim 40% ten opzichte van een jaar eerder. Dit meldt Verzekeringen.com op basis van recent onderzoek.

Rijgedrag
Cijfers van de British Insurance Brokers’ Association (BIBA) laten zien dat de afzet met 40% is toegenomen. De autoverzekering biedt korting op de premie bij goed rijgedrag. In december 2014 waren er nog 323.000 Britten met een dergelijke verzekering, maar inmiddels is dit aantal al opgelopen naar bijna 455.000: een stijging van 40%. “In Nederland bieden steeds meer verzekeraars een rijgedragverzekering, maar is dit nog niet zo populair.”

Besparen
Vooral Britse jongeren in de leeftijd van 18 t/m 21 jaar kunnen met een rijgedragverzekering flink besparen op de autoverzekering. Volgens onderzoek zou deze groep ruim 1.347 Britse pond per jaar kunnen besparen door goed rijgedrag. Hoe veiliger je rijdt, hoe meer korting je krijgt. Naast de flinke besparing zou een rijgedragverzekering er ook voor zorgen dat er flink minder auto-ongelukken plaatsvinden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.