3M netschijf optimaliseert schuur-prestaties en vermindert stof

3M netschijf optimaliseert schuur-prestaties en vermindert stof

Automotive aftermarket toeleverancier 3M heeft twee netschijven ontwikkeld die beter presteren, langer meegaan en minder stof veroorzaken. De 3M Blue netschijven bestaan uit een speciaal keramisch mineraal-mengsel en zijn geschikt voor alle schuurwerkzaamheden van carrosserie-herstel tot lakvoorbereiding.

Tijdens schuren komt veel stof vrij, een te hoge blootstelling aan stof op de werkvloer brengt de gezondheid van de gebruikers in gevaar. Als gevolg hiervan is hun efficiëntie beperkt en ontneemt het schuurmiddel zijn levensduur. Dankzij hun netconstructie kan tot wel 95 procent schuurstof afgezogen worden.

3M netschijf optimaliseert schuur-prestaties en vermindert stof Autoschadeportaal
De open netstructuur van de 3M netschijven zorgt voor een nagenoeg stofvrije en zodoende gezondere werkomgeving

 

Het stof dat tijdens het schuren ontstaat, hecht zich op werkoppervlakken, gereedschappen en machines. Tegelijkertijd kunnen stofdeeltjes in de lucht een gevaar vormen voor de gezondheid van de werknemers, de gebruikte schuurmaterialen aantasten en de levensduur ervan verkorten. 

Optimale prestaties gedurende lange tijd

In combinatie met de bijbehorende afzuigsystemen kunnen 3M netschijven ervoor zorgen dat de stofontwikkeling tijdens het schuren aanzienlijk wordt verminderd. De netschijven zorgen dankzij hun nieuwe open netstructuur voor een efficiënte stofafzuiging, waardoor kostbare herstelwerkzaamheden en reinigingstijd wordt voorkomen. Daarbij zorgen ze voor een schonere werkplek. 3M Net Schuurmateriaal is verkrijgbaar in twee kwaliteiten: 3M Cubitron II en 3M Blue.

3M Cubitron II netschijven bieden hoge snijprestaties en een lange levensduur door de gepatenteerde Cubitron II precision-shaped grain in combinatie met een efficiënte stofafzuiging. De schuurschijven zijn verkrijgbaar in de maten 75, 125, 150 en 203 mm en in de groftes 80+, 120+, 150+, 180+, 220+, 240+ en 320+. Het schuurmateriaal is in verschillende breedtes ook verkrijgbaar als netschuurstroken op rol.

3M netschijf optimaliseert schuur-prestaties en vermindert stof Autoschadeportaal
Van carrosserie-herstel tot lakvoorbereiding. 3M Netschijven zijn uitstekende producten om de arbeidsprocessen te optimaliseren en de concurrentie voor te blijven.

Uitstekend resultaat voor een aantrekkelijke prijs

De 3M Blue netschijven bestaan uit een speciaal keramisch mineraalmengsel en zijn geschikt voor alle schuurwerkzaamheden van carrosserieherstel tot lakvoorbereiding. Zij zijn verkrijgbaar als schijven en schuurstroken, in de groftes van 80 tot 320. Dankzij het 3M Hookit systeem, kan het 3M netschuurmateriaal snel en gemakkelijk gewisseld worden.

De schuurschijven zijn geschikt voor zowel pneumatische als elektrische schuurmachines, met of zonder stofafzuiging. Met het Total Automotive Sanding System, dat 3M samen met machinefabrikant Festool heeft ontwikkeld, kan uiterst efficiënt en flexibel gewerkt worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.