35% meer onderzoeken naar fraude met autoverzekeringen

35% meer onderzoeken naar fraude met autoverzekeringen

Verbond van VerzekeraarsVerzekeraars hebben in 2016 21 procent meer fraudeonderzoeken uitgevoerd dan een jaar eerder. Vooral het aantal gemelde onderzoeken naar fraude met motorrijtuigen steeg vorig jaar fors, en wel met 35%.

Meldingen
Dit blijkt uit de Voorjaarsfactsheet van het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit (CBV) van het Verbond van Verzekeraars. Hierin is het aantal meldingen door verzekeraars, opgenomen van onderzoeken naar fraude in de acceptatiefase. Volgens het Verbond is in de zomer duidelijk hoeveel onderzoeken daadwerkelijk zijn afgerond en hoeveel miljoen euro verzekeringsfraude daarmee is opgespoord of voorkomen.

Lik-op-stuk aanpak
Naast de stijging van het aantal onderzoeken naar fraude met motorrijtuigen verdubbelde het aantal aantal incidentonderzoeken naar fraude met ziekteverzuimverzekeringen: “Hoewel het aantal zaken in vergelijking met autofraude meevalt, gaat hier wel om forse bedragen per geval, die in de vele tienduizenden of zelfs honderdduizenden euro’s kunnen lopen.”

Veel sjoemelaars hebben inmiddels al de gevolgen van de nieuwe lik-op-stuk aanpak van verzekeraars om fraude tegen te gaan in hun portemonnee gevoeld. Deze aanpak heeft de laatste maanden vorig jaar al geleid tot meer dan honderd fraudeurs die een factuur ontvingen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.