1 op 9 huishoudens heeft caravan of camper 

Uit een analyse van RDC-cijfers door Bovag blijkt dat 11,4 procent – oftewel 1 op 9 – van de meerpersoonshuishoudens in Nederland een caravan of camper in bezit heeft. Dit meldt de belangenbehartiger.

Noord-, Oost Nederland
Vooral in Noord- en Oost-Nederland staan relatief veel kampeermiddelen geregistreerd, terwijl Randstedelingen fors minder caravans en kampeerauto’s bezitten dan het landelijk gemiddelde. In totaal telt ons land momenteel ruim 558.000 geregistreerde caravans en kampeerauto’s. Dat zijn er bijna 10.000 meer dan begin 2015.

Drenthe
19 procent van de meerpersoonshuishoudens in Drenthe is eigenaar van een caravan of camper. Op de tweede plaats komt Friesland met meer dan 17 procent, in Overijssel heeft 15,5 procent van de huishoudens een caravan of kampeerauto en in Groningen is dat ruim 15 procent. In de Randstadprovincies ligt het caravan- en camperbezit echter fors lager met een kleine 8 procent in Zuid-Holland, bijna 9 procent in Noord-Holland en minder dan 10 procent in Utrecht.

Het totale aantal kampeerauto’s in Nederland nam sinds begin 2015 met bijna 49 procent toe, van ruim 93.000 stuks tot bijna 138.500. In Utrecht en Friesland steeg het aantal campers het hardst. (Bron: Bovag)

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.