1 op 8 ongelukken door dragen slippers tijdens autorijden

Meer dan de helft van de mensen onder de 45 jaar rijdt wel eens met slippers en uit onderzoek van Independer blijkt dat bijna één op de acht mensen onder de 45 toegeeft dat dit tot ongelukken of bijna-ongelukken leidt.

Hittegolf
Volgens Independer bleek tijdens de hittegolf eerder deze maand dat ruim 80% van de Nederlanders slippers droegen tijdens het autorijden. Bij mensen tot 45 jaar ligt dit percentage zelfs op 53. De grootste kans op een ongeluk of een bijna een ongeluk vanwege de slippers ligt bij mensen tot 45 jaar en bij mannen van alle leeftijden. Zo’n 9 procent van de slipperbestuurders heeft de auto weleens aan de kant moeten zetten, omdat het rijden ermee problemen gaf, bij bestuurders onder 45 jaar was dat 14 procent.

Polisvoorwaarden
De vergelijker wijst er overigens op dat er in de polisvoorwaarden van Nederlandse autoverzekeraars niets staat over het rijden met slippers. In principe zijn ze dus verzekerd, maar in de polisvoorwaarden wordt wel gewezen op het feit dat de bestuurder zich niet zó mag gedragen op de weg dat er gevaar kan ontstaan. Slippers kunnen ervoor zorgen dat je in een gevaarlijke situatie belandt.

In Frankrijk en Spanje zijn de regels voor autorijden met slippers veel strenger en kan dat een forse boete opleveren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.