Innovam leidt zij-instromers op tot schadehersteller
(Foto: Innovam)

Innovam leidt zij-instromers op tot schadehersteller

Innovam heeft in samenwerking met het UWV een twaalftal zij-instromers opgeleid tot basis autoschadehersteller. Innovam wil daarmee iets doen aan het tekort aan personeel in de branche. De zij-instromers hebben een werkplek bij bedrijven van drie schadeketens: ABS Autoherstel, Schadenet en A.A.S. 

Met dit traject wil Innovam personeel voor de sector werven, zo meldt de instelling in een persbericht. De klas van twaalf zij-instromers voor de cursus Basis Schadehersteller is ‘zeer divers’ van samenstelling. “Er zitten mensen uit de zorg bij, uit de logistiek, een enkeling uit de techniek. Mensen die uit de arbeidsmarkt zijn gevallen, bijvoorbeeld door lichamelijke klachten, maar ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’’, aldus Henri Jager, trainer bij Innovam. “Wat alle deelnemers gemeen hebben, is dat ze via het UWV, dat de opleiding betaalt, bij Innovam zijn aangeboden.”

De winst van deze pilot is er niet alleen voor het schadeherstelvak, dat zo mogelijk nieuwe instroom krijgt, maar ligt ook op het persoonlijke vlak. Jager: “Deelnemers zijn weer aan de slag, ze voelen zich weer nuttig en kijken weer met een positieve blik vooruit. Ik zie mensen echt opfleuren.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.