Duurzaam Repareren lanceert certificaat voor vergevorderde
De stichting Duurzaam Repareren lanceert het certificaat Duurzaam Repareren 100% duurzaam incl. maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Hiermee zegt de stichting bedrijven die verdergaande stappen op de MVO-ladder willen zetten de kans te willen bieden.
Opdrachtgevers
Duurzaam Repareren beschikt nu over een netwerk automotive bedrijven met een duurzame bedrijfsvoering die aansluit bij de afspraken en wensen van opdrachtgevers. “Er zijn echter bedrijven die verdergaande stappen willen zetten, uit intrinsieke motivatie en/of vanwege onderscheidend vermogen”, aldus Angelica Gravendijk, secretaris van de stichting. “Duurzaam Repareren wil deze ontwikkeling graag ondersteunen en een kader geven.”
MVO module
Het nieuwe certificaat bestaat uit een extra MVO module bovenop de bestaande duurzaamheidscertificering. Bij de aanvraag worden bedrijven getoetst op maatschappelijke onderwerpen als sociale aspecten, discriminatie, klachtenregeling, eerlijk zakendoen, eerlijke marketing en medewerkersbeleid. Het certificaat 100% duurzaam incl. MVO sluit, aan op de Principals for Sustainable Insurance en de Principles for Global Impact. Dit zijn VN-resoluties die door vrijwel alle verzekeraars en leasemaatschappijen zijn ondertekend.
De eisen zijn gebaseerd op ISO26000 en door het College van Deskundigen, waarin de ANWB, leasemaatschappijen en verzekeraars zitting hebben, toegesneden op de autobedrijven en schadeherstellers. “Het is dusdanig praktisch opgesteld dat het voor ieder professioneel autobedrijf realiseerbaar is.”