AkzoNobel ziet omzet autolakken 2% dalen

AkzoNobel ziet omzet autolakken 2% dalen

Ondanks de tegenwind van het Coronavirus laten de resultaten van AkzoNobel in het 1e kwartaal van 2020 een verbetering van de winstgevendheid zien met 31%. Dit blijkt uit het zojuist verschenen kwartaalverslag. De omzet van autolakken daalde 2%.

Omzet
Het bedrijfsresultaat kwam uit op 187 miljoen euro. Dat is een stijging van 65% ten opzichte van vorig jaar, toen het bedrijfsresultaat nog 113 miljoen euro bedroeg. De omzet bedroeg in het eerste kwartaal van 2020 2,058 miljard euro, een daling van 6% ten opzichte van 2019 toen de omzet nog 2,185 miljoen euro bedroeg. Het bedrijf wist de kosten te verlagen met 44 miljoen euro. In totaal lag het verkochte volume 7% lager dan een jaar eerder, voornamelijk door de impact van het Coronavirus, aldus AkzoNobel.
De nettowinst kwam uit op .114 miljoen euro, in 2019 was dit nog 65 miljoen euro.

De omzet van het bedrijfsonderdeel Automotive and Specialty Coatings kwam 2% lager uit dan een jaar geleden. De prijzen in dit bedrijfsonderdeel stijgen weliswaar, maar de verkochte volumes lieten een daling zien.

Coronacrisis
AkzoNobel zit nog steeds midden in het transformatieproces van de onderneming, maar heeft enkele delen van dit proces nu tijdelijk gepauzeerd als gevolg van de Coronacrisis. De financiele doelstellingen voor 2020 zijn opgeschort. Het concern meldt van plan te zijn het transformatieproces in zijn geheel weer voort te zetten zodra de markten weer stabiliseren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.