- Autoschade portaal - https://www.autoschadeportaal.nl -

Axalta publiceert Autokleur Populariteitsrapport 2019

Axalta heeft haar 67e jaarlijkse Wereldwijde autokleur populariteitsrapport uitgebracht, waarin de top drie van autokleuren wordt weergegeven.

Top 3
De top 3 van de meest populaire autokleuren bestaat uit wit (38%), zwart (19%) en grijs (13%). Wit is sinds 2011 wereldwijd de top autokleur. Dit jaar viel zilver uit de top drie; met 10% van de populariteit vertegenwoordigt het deze keer het laagste niveau van de kleur in meer dan tien jaar. Uit het onderzoek bleek ook dat grijs aan populariteit wint. “De vier topkleuren wit, zwart, grijs en zilver blijven echter dominant en vertegenwoordigen wereldwijd 80% van het marktaandeel”, aldus Axalta.

Grijs
Regionaal is de voorkeur voor de autokleur het afgelopen jaar weinig veranderd, met slechts één belangrijke verandering. Wit daalde met 1% in Europa en grijs steeg met 2%, waardoor grijs voor het eerst een toppositie in Europa kreeg.

Met het Wereldwijde Automotive Popularity Report wil Axalta de trends identificeren op het gebied van autokleuren: “Na meer dan 65 jaar de voorkeur van de consument voor autokleuren te hebben bestudeerd, zijn we echt de wereldleider.” Het rapport wordt sinds 1953 jaarlijks gepubliceerd en is daarmee is het langstlopende en meest uitgebreide kleurenverslag in de auto-industrie. Het biedt OEM’s in de auto-industrie fascinerende inzichten in consumentenvoorkeuren die hen helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen over autokleuren.