- Autoschade portaal - https://www.autoschadeportaal.nl -

Focwa-congres trekt ruim 300 bezoekers

Op 6 november vond het Focwa Congres plaats in de Midden-Nederland Hallen in Barneveld. Er waren meer dan 300 schadeherstellers en stakeholders uit de schadeherstelbranche aanwezig.

Bijpraten
Het congres fungeerde als een pitstop waar schadeherstelbedrijven zich konden laten bijpraten, opladen en inspireren. Focwa presenteerde er haar visie op de toekomst van het schadeherstel en het belang van een gelijk speelveld voor schadeherstelbedrijven. “2019 was een druk jaar”, aldus directeur Femke Teeling. “Nu moeten we vooruit.”

Sprekers
Voorafgaand aan het plenaire congresprogramma konden de leden intekenen voor besloten workshops en inspiratiesessies. Daarna was er het plenaire programma met de sprekers Femke Teeling, Zeger Baelde (RDW) over complex schadeherstel, Johan van Peperzeel (Van Peperzeel – recycling batterijen en accu’s) over schadeherstel aan elektrische voertuigen en Jacco Vonhof, (MKB Nederland) over de kracht van ondernemen.

Voorzitter Peter Brussel sloot het congres af door de zeggen dar de uitdagingen voor de branche bekend zijn: “”We weten wat we moeten doen. Ondanks dat de identiteit van autoschadeherstelbedrijven, ruitschadeherstelbedrijven en caravan- en camperservicebedrijven wezenlijk anders is, delen we deze uitdagingen samen met elkaar.”