- Autoschade portaal - https://www.autoschadeportaal.nl -

Spies Hecker voor nieuw kleurontwerp Mercedes-AMG Petronas

 

Mercedes-AMG Petronas Motorsport heeft voor het komende raceseizoen een nieuw kleurontwerp ontwikkeld voor haar Formule Een auto. Dit laat het Formule Een raceteam weten.

Groen
Dit nieuwe kleuontwerp volgt op de ontwikkeling van de nieuwe auto’s. Voor seizoen 2019 heeft dit geresulteerd in een nieuw design met een gloednieuwe kleur groen voor de Mercedes-AMG F1 W10 EQ Power+.

Opvallend
De groene kleur is ontwikkeld door Spies Hecker. Het is een dynamische parelgroene kleur, gecreëerd met het clear-over-base systeem. Voor de opvallende kleurgradaties van het kleurontwerp is de Permahyd Hi-TEC 480 basislak zilver met de naam Stirling Silver als basis gebruikt. Hierbij komen vier extra zilvertinten met gradaties van één tot vier overlopend in zwart. De kleur heeft een opvallende gloedlijn die over de gehele lengte van de auto loopt, beginnend op de voorvleugel en eindigend op de achtervleugel. Deze heldere, wit gecentreerde gloedlijn verdeelt het Petronas-groen in twee delen.

Dit jaar worden meer dan 1.000 gelakte Mercedes-Benz-sterren toegevoegd aan het chassis en de motorkap in verschillende maten en in twee verschillende zilvertinten.