- Autoschade portaal - https://www.autoschadeportaal.nl -

NN en Vodafone starten proef met prepaid autoverzekering

Nationale Nederlanden en Vodafone lanceren Bundelz, de eerste prepaid autoverzekering in Nederland waarbij een automobilist een bundel van 1.000 kilometer koopt en geen maandelijkse premie betaalt.

7.500 km per jaar
Bundelz richt zich op de ‘af&toe-rijder’. Dat is een autobezitter die zijn auto voornamelijk gebruikt voor korte ritten. Gemiddeld rijdt hij niet meer dan 100 kilometer per week en jaarlijks niet meer dan 7.500 kilometer. “Voor deze doelgroep staan de maandelijkse vaste kosten van een verzekering van een auto niet in verhouding tot het gebruik daarvan”, aldus NN. “Zij betalen evenveel voor hun verzekering als de gemiddelde autobezitter terwijl de auto minder wordt gebruikt. Bundelz biedt een interessanter aanbod.”

Betalen voor gebruik
Bundelz richt zich op betalen voor gebruik en niet voor het bezit van een auto. De autobezitter koopt met Bundelz voor 50 euro een WA-bundel en voor 70 euro een WA Casco-bundel waarmee de auto voor 1.000 kilometer is verzekerd. Een ‘slimme stekker’ van Vodafone houdt de gereden kilometers bij. Als de limiet in zicht is, ontvangt de verzekerde een bericht en wordt de bundel automatisch verlengd. Zo rijdt hij niet onverzekerd rond. Een bundel is 1 jaar geldig, daarna vervallen de kilometers die niet gebruikt zijn.